Ndang Mumet…

Piye ra mumet jan, aku seng koyo iki dak pernah peduli, dipekso peduli sak wese ningali kabar ra apik tenan. Yo piye aku ki mudah sedih dak iso ndelok wong mesakne koyo kui. Jan-jan seng salah ki sebener e sopo nggih? Aku ra iso ngomong kalo sebener e negara wes salah pilih putra-putri bangsa ne nggo jogo keamanan rakyate. Yo aku ra iso ngomong kalo sebener e rakyat Indonesia iki cuma pingin sak karepe dewe… lan wes dadi kebiasaan to watak e neng doyan hidup numpang, pangku tangan, lan ditambah meneh egois… Jal po ora dipikir saiki opo wes pernah syukur karo gusti Allah,,, lah piye kok saiki pas negara wes bingung mikirin utang luar negeri nang belambun sampe bocah bayi ki wes di wei tanggungan utang, trus solusi ne BBM di naek e malah podo demo. Sebener e aku gak te urusan karo demo, lah wes podo ngerti aku ki paling ra peduli,. Yo mungkin gara-gara e aku ra due kendaraan motor, wong ben dino sekel ku go mengendi-ngendi yo dibarengi naek angkutan umum kalo adoh-adoh… Aku jugo sebener e gregetan karo wong sing urepe ndak pernah ndelok ngisor, ndelok e menduwor wae… Jan ndelok wong wes nduwe motor jek kenek di engge tuku meneh… lah sampe telu opo papat motor neng umahe… wes kui sak e aku dadi maru sampe saiki jek dadi mahasiswa, ndak ono neng prihatin melaku meng kampus… opo meneh lanang e… ra enek babarblas… lah podo ngerti po ra sing podo gaya-gaya gowoni motor padahal ngekos cerak kampus… Masyaallah jan piye aku ra gubriss kenaikan BBM… senajan Wong e wes podo sengak-sengak kabeh…

Lah saiki malah gara-gara demo enek aparat nembak wartawan. Aku jan pengen banget njejeli jelatang ayam neng moto ne kui aparat jarene Briptu pula ku. Jan pas masuk polisi ki sampean wei duit piro ? kok moto sepet tangan gemeter iso di terimo dicekeli senjata meneh…. Astagfirullah…

Lah iku nembak bagian cerak moto ne wartawan. Jan aku sedih tenan… Wartawan kui kerjane ngandalne moto e,,, piye keluargane kalo wes koyo ngene… anak e, istri ne… jan-jan sewulan luweh titik meneh puoso… Jan-jan…

aku malam iki dadi ra iso turu,,, insomniaku kumat kaya e… malah nesu-nesu gak ngerti juntrungane kie…

Gusti Allah kulo nyuwon ngapuro… kulo jan ra ono apik-apik e dibanding karo nang lain ne. mur kulo iki nulis opo sing kulo roso Gusti Allah… Gusti Allah neng surat An naba wes diwei keterangan nggo sekabehane manusia nggo ngenggokne awa nggo kerjo nggolek penguripan, lan wengi nggo sare… Opo yo ra iso negeri kulo ngelaksanaake nggeh?

Jan nopo gara-gara ne isi ne wong ra podo syukur koyo kulo niki… njur kebablasan …

Gusti Allah mohon pangapuro….

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s